Våffeldagen, vår?, väntar.....

Idag är det våffeldagen, ska jag stå emot frestelsen att äta våfflor?!? Kanske kan vänta tills på lördag men jag måste nog ha mig en våffla.
Det är Maria bebådelsedagen idag men vad har det med våfflor att göra? Någon som kan tala om det för mig?
Är det så att det här med våffeldagen bara är ett kommersiellt jippo?

Alltså det ska väl vara någon form av vår-vinter nu...men nu känns det mer som VINTER, det toksnöar här :(

Väntar på att massa roligt ska hända. Leah ska få en kusse till, min bästaste vän ska få en bebbe till. Jag ska gå ut på lördag, vilket var väldans länge sedan.
Väntar på att det ska dimpa ner en fröpåse i brevlådan så jag kan börja förkultivera dem innan de ska planteras ut i trädgården/växhuset.

Har beställt:
Gurka, 2 sorter
Tomat, 2 sorter
Broccoli
Sockerärtor
Paprika
Sallad, 7 sorter
Hmm kommer inte ihåg ifall det var några fler sorter.

Tänk va härligt att bara kunna gå ut i trädgården och hämta de grönsaker man vill ha just där och då.

Har också beställt lite blomfröer..nedan ett axplock...


Fingerborgsblomma


Ringblomma


Svart/röd solros

Letar också efter en vit solros, men de är slut överallt, letar vidare...

Har inte odlat blommar/grönsker på det här viset förut men är väldans intresserad av att odla, tror det har att göra med att jag fascineras av att skapa liv på något sätt. Finns ju andra sätt att skapa liv också ;)

Snart ska jag och prinsessan på bokstund på biblioteket och träffa andra bebisar :)

Kramar
Vero


Ingen helrenovering....

men ett bra besök hos farbror doktorn blev det. Han lyssnade och tog mig väldigt seriöst... skulle få lite medikament men tji fick jag... inget jag kan äta medan jag ammar så jag får vänta tills jag ammat klart.

Blir stora blodprovet på fredag för att kolla hur det är ställt med kroppen. Skönt att få det gjort så man slipper gå runt och fundera på om det är något knas eller inte.

Graviditet/förlossning/ammning kan rubba mycket i kroppen,immunförsvaret blir nedsatt...men det kan även vara annat som spökar.


Väntar på att D ska komma hem så jag kan ut och gå...måste ut, få luft, rensa huvudet, har massa dumma tankar......

Nä nu ska jag mysa med lilla prinsessan innan hon ska sussa.

Kramar
Vero

Vi har det förbaskat bra

När man får vetskap om hur människor runt omkring en har det så kan jag inte låta bli att tänka att fasiken vi har det bra! Man gnäller över saker/tillstånd som inte är bra men i det större perspektivet så har vi det förbannat bra.

Precis fått vetskap om en kille som jag inte känner men vet vem det är och det visar sig att stackarn har fått lida i 5år av att behöva gå på toaletten ca 20ggr per dag. I 5år! Han är i min ålder. Hans tarmar är inte som dom ska och  i dag ska han få operera stomi och han är så lycklig över att inte behöva ränna på toa hela dagarna. Tänk att hela tiden behöva ha koll på vart det finns en toalett.
Hoppas verkligen det fungerar med stomi för honom så han slipper detta rännande, som han kallar det så ska han få sitt liv tillbaka.

Jag ska till Hc idag och försöka få mina småkrämpor åtgärdade, en helrenovering hoppas jag på :) Men blir det ingen renovering så kommer jag nog ändå kunna leva ett hyffsat normalt liv.. om det inte blir värre....


Nu har jag fräschat till kalufsen, känns riktigt bra, många ljusa slingor så nu är jag lite ljusare i håret men vill bli ännu ljusare. Frisyren har jag inte gjort så mycket med, sparar sparar :)

Ha en bra dag!

Kramar

Vero

HAPPY DAY!!

Oj vilken underbar dag, vaknade till ljudet av joller, finns det något bättre ljud att vakna till?

Så fort jag slog upp ögonlockn kom jag på att det sista vi gjorde innan vi gick och la oss igår var att boka en resa. JAAA vi har bokat en resa till solen, är så himla glad. Behöver massor av sol och det ska bli skönt att få byta miljö och ladda batterierna.
Turkiet/Side, 10/6, 1v, från Östersund, All inclusive.....

Side är charmigt, trivsamt och lagom stort. Här kan hela familjen njuta på de fantastiska badstränderna och alla de trevliga restauranger och caféer som lockar längs strandpromenaden. Det finns flera All Inclusive-hotell där du inte behöver tänka på något mer än att luta dig tillbaka och njuta av tillvaron. 

Sounds perfect!!

Här ska jag och Leah bada :)


Här ska jag lata mig och kanske läsa en bok



*LÄNGTAR*



Jag ska klippa mig idag :) Ska bli nice att få fräscha till kalufsen.
Det är fredag och en välkommen helg väntar.
Fredagsmys ikväll med darlingarna, god mat och solsidan. 

Happy Day!!


En fråga/fundering

Dricker vi svenskar vin för att värma oss känslomässigt??

Fastnade framför tv´n och tittar på "Drömmen om Italien" där var det en italienare som påstod ovanstående medan italienarna dricker vin som en god dryck till maten.

Hmm ja nä jag dricker vin för att det är så satans gott och när de är -30 grader ute, ja då kan det nog vara för att värma mig också :)

Gonatt!

Kvällen är ung

Men jag är trötter och funderar allvarligt på att gå och lägga mig.

Idag har jag och prinsessan varit och hälsat på en gammal kollega från mitt förra jobb. Hon har tvillingar på 4 månader, beundrar verkligen henne som fixar det. Jag tycker att det räcker bra med en. 
Levererade en mössa till ena lill killen och mamman blev så glad. Skulle egentligen haft med mig två mössor men tyvärr var det ena tyget slut så jag får tillverka den andra mössan så fort jag fått tyget.

I morgon var det tänkt att vi skulle på föräldraträff men den har blivit inställd så nu blir det matshopping och förhoppningsvis så ska vi hälsa på mammas moster.

Ha en mysig kväll, jag går och sussar nu.....

En chock att vakna...

Drömde inatt att vårt hus började brinna, det var så verkligt, så detaljerat, så hemskt. Vi alla hann ut men fick inte med oss några pinaler.
Direkt när jag vaknade så försäkrade jag mig om att det var en dröm men ångesten över att man inte har tagit foton och lagt i ett bankfack var påtaglig..

Till något roligare :)

Vad tror ni om denna frisyr?



Fast annan färg och tror även att jag skall ha annan lugg.

Tillbaka till något lite mindre roligt fast det borde vara roligt. Renoveringen, det står still, händer ingenting, orkar inte, har ingen motivation helt plötsligt. Men måste tjura på och måla.... vill bli klar, vill börja inreda. Har sett en så fin lampa på Ikea som jag vill ha i trappen. Tror den kommer passa så jäkla bra där. Helgen som kommer måste vigas till att fixa och trixa....


Frisyrer....

Nu är det dags, på fredag ska jag klippa mig :)

Har dom senaste månaderna sparat ut håret, har inte hunnit bli så långt men lite längre är det i alla fall.

Nu funderar jag på vad som skall ske på fredag, jag är mörk nu... tror det ska bli ändring på det. Sen är jag lite inne på att bara fortsätta spara ut det och inte göra så mycket med själva frisyren.

Ge mig lite feedback! Vad tycker ni, har ni några tips?


Slut på friden :)

Idag har det varit full fart...
Var hem till mamsen en sväng på förmiddagen och gick ut på en promenad med Isa medan mormor och Leah myste.
Åkte och hälsade på Annica och twinsen, var så länge sen jag såg dem och de har verkligen vuxit om sig så kul att se dem, 2,5år och full fart :)
När vi kom hem så fick Leah sitta lite i gåstolen och jag satte mig ner på köksstolen och andades ut och tittade lite i posten, vände mig om och hittade.....



Nu är det slut på friden :)

Uppe före tuppen

Idag slog vi upp ögonen vid 06:00... då var det dags för lillan att äta lite och mysa lite med sin mor i sängen :)

Sitter nu och funderar på om jag ska orka mig ut på en promenad upp för den där jäkla "slalombacken"... jag vet att jag mår så himla mycket bättre när jag kommit in, dels för att jag rört på mig men även för att Isa får sig en rejäl språngmarsch.
Så det finns alltså inget att fundera på längre... ut med mig!!

Sen ska vi träffa Vilgot och Helena och fika lite.. det var jättelänge sen vi sågs så jag gissar att Vilgot har vuxit om sig en del.



Nä nu är det dags att ut och gå en sväng... har en lite gnissig lady bredvid mig så nu ska vi klä på oss och sova/ut och gå...


Leah

Leah-Lite rolig statistik.....

Har aldrig tagit reda på vad namnet betyer inte heller hur vanligt eller ovanligt det är men nu snubblande jag över en sida som heter svenskanamn.se och där finns 100 i topp på vanligaste namnen 2009. Så det är väl dags att ta reda på lite fakta :)


Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 779
Antal män med namnet i Sverige: 0

Leah är ett hebreiskt namn som betyder "uttröttad" alt. "härskarinna". Kan också betyda "lejoninna".

Finns 13st i Jämtland varav 8st i Östersund.

En röd tråd i vår familj verkar vara lejon. Vi har en lejonhund och nu ser jag att vi har en ljoninna :)

Veronica:
Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 15551
Antal män med namnet i Sverige: 0

Veronica är en portmanteau och ett namn som härstammar från två ord: det första från Latinets Vera, och det andra från Grekiskans Icon. Dessa två ord slogs samman och blev på ett mer talspråkligt sätt det slutgiltiga Veronica. Från början var innebörden "den sanna bilden."
Orsaken till detta namns innebörd och skapelse är en gammal legend inom kristendomen där Veronica ska ha torkat av Jesus ansikte från blod då han bar korset. Medan hon gjorde detta, så avbildades hans ansikte på svetteduken. Detta skildras i Mel Gibsons The Passion of the Christ.

En annan version är att det kommer från det grekiska orden ferein (bringa) och nike (seger). I sådana fall betyder namnet alltså "segerbringerska"

244st i Jämtland varav 133st i Östersund

Hmm kanske måste kolla på filmen :)

Vero


Så nöjd

Har precis kommit in från en jobbig och skön promenad. Var ute nästan en 1 timme och gick i en lååång uppförsbacke som kändes som en slalombacke, det är bra lutning på backen men att det skulle vara lutning som i en slalombacke.... nä det är min kondis som är i botten.
Var superjobbigt men samtidigt skönt skönt skönt... undertiden jag gick så blev det riktigt busväder... blåste småspik och snöade, men det var också skönt på något vis....

Nu sover prinsessan och jag ska äta lunch och ta mig den där efterlängtade duschen :)


Sova

Trodde att min dotter skulle sova en stund nu på förmiddagen som hon alltid brukar göra men ICKE!
Är det månne nya rutiner på gång?!?

Oj, vad frustrerande det är när man förväntar sig något och så blir det inte så. Hade tänkt att ta mig en varm och härlig dusch när hon somnat.... lite besviken är jag nog allt, hade sett fram emot det.

Nu får jag istället sikta in mig på att det blir en lång mitt på dagen sovning så jag kan göra något i hemmet under den tiden och framförallt ta mig en skön dusch!


RSS 2.0