Updates re our bedrooooooom

Nu händer det grejjer :)

Nymålade taket har ni sett, nu läggs det nytt golv och sätts ny golvlist....


pics...



Golvet heter smoked oak... är lite gråa inslag i det... vi tror det kommer att bli skitsnyggt till allt det ljusa i övrigt.



I skrivande stund är tapetseraren här och ska precis till att börja tapetsera, är sååå nyfiken på hur det kommer att bli :)


Kvällstur till sjön...

Vi tog en tur till sjön även fast fötterna värkte efter en mysig dag på staden.

Lite bilder....  Isa gillar verkligen att leka med vattnet..... hon tycker fortfarande att det är lite otäckt att simma.




Snacka om att vi bor på landet.....  här är vår utsikt från huset...


Va härligt det är med underbara dagar

Min dag började med att Linn hörde av sig och ville ta en tur på staden och jag var ju inte sen att haka på.
Det är så satans varmt i huset så när jag vaknade kändes mitt huvud tungt som blyyyyyy. Skyndade mig ner och satte på kaffe och slog i gång datorn. Idag skulle läraren lägga ut resultatet på tentan. Jag klarade den! YES! Nu behöver jag inte fundera någe mer på den, sååå jäkla skönt! Firade genom att köpa mig en jacka :)

När vi hade parkerat lade vi i parkeringspengar till 17:00 för säkerhetsskull, men tänkte, så länge kommer vi aldrig att vara på stan.  Haha så fel vi hade, 17:03 satte vi oss i bilen för att åka hem.

Har hunnit med att shoppa skötväska, ett halsband, en skitsnygg jacka och shorts (för 50kr, riktigt kap)

Men gissa om jag har ont i fötterna, de värker oavbrutet just nu...

Skulle vilja ta en promenad med Isa ner till sjön men fixar nog tyvärr inte det :/
Isa ligger och sover bredvid mig så hon verkar inte vilja göra något i denna värme :)

So long så länge!


Vilken underbar dag...

Den är inte bara vädret som är underbart.... jag har sålt min lägenhet idag! Såå skönt att det är klart nu!

Har varit ute i det fina vädret hela dagen, tyvärr har jag missat att ta några foton, förresten fanns inte mycket att ta foton på... jag har mest sett ut som en valross på gräsmattan.

Isa har simmat för första gången, såg ut som det var en upplevelse som var med skräckblandad förtjusning. Om några gånger till så kommer vi nog ha svårt att få upp henne ur vattnet :)

I morgon bär det av till S-vall och IKEA och Bauhaus........nu ska det shoppas :)

Tjingeling så länge....


So far....... frustrerad....

Det är riktigt härligt väder så jag tog kaffekoppen och gick ut och tittade på mina rabbatter och insåg att det finns hur mycket som helst att göra....


Här är det tex två hörn som är ogjorda... ogräset är så gott som bort blockat men det ligger bara sten där... så nu har jag gått runt och kollat vilka blommor jag kan tänkas flytta dit. Vi har rabbatter intill huset och dom måste flyttas eftersom vi skall bygga soldäck, därför har jag bestämt att jag inte skall köpa några blommor i år utan bara flytta på det som finns. Sen nästa år får vi se vad som händer....

Jag fortsatte min vandring och insåg att jag har en rosenbuske som ser för jävlig ut..... den har en jäkla massa långa grenar med lite gröna blad längst ut... lång och gänglig skulle man kunna säga.


Vet inte om den syns så bra men den står ungefär i mitten och det är en massa döda grenar på den också....

Nu hade jag bestämt mig......sekatören åkte fram och kaffekoppen fick snällt stå på bordet.


Jag ser skillnad, men bilden kanske inte år så rättvis... ser att det är en buske från andra sidan uppfarten till logen som sticker upp och förvillar....  Nu kom det fram en hel del ogräs.... suck!

Det är nu jag börjar känna mig frustrerad, för jag var helt slut efter jag hade klippt ner grenarna och forslat bort dem till komposten. Andfådd och svettig...... Okej jag vet att jag inte är i min bästa form nu när bäbisen ligger i magen och gör mig stor och tjock och att jag ska ta det lugnt.. men det är så frustrerande att inte ha ork att göra så mycket som man vill...

Om jag ändå kunde känna lugnet som Isa och bara chilla :)


Hmmm

Vad ska min dag bestå av?

Har precis ätit frukost och sitter och funderar på vad denna dag skall innehålla.... har massor, MASSOR, att göra men känner mig just nu lite oinspirerad, får inte fingrarna ur.....

Tvätta
Måla
Fixa i trädgården
Ut på en prommis med Isa och träna lydnad

Eller har någon något bättre förslag? :)

Nu börjar solen skina så kanske ska gå ut och påta på i trädgården en stund.......

Måste bara visa.... Isa

Innan jag går och lägger mig måste jag bara visa Isa och hur vig hon är. Tror hon skulle gilla agility, hoppar heller över eller går under istället för att gå runt....


Trötter

Ojnevojne va trött jag varit och är idag. Känns att det var full rulle i helgen.

Midsommarfirande i fredags, fixande och trixande i trädgården på lördan och igår likaså plus att jag och min mor målade muren i sovrummet. Det kommer efter, för idag är jag helt slut som artist, har redan sovit i två omgångar och funderar på att krypa till sängs och slå igen ögonlocken för idag.....

Vad gäller sovrummet så går det sakta med säkert framåt. Som sagt muren blev målad igår. Golvet ligger i förpackningar utanför sovrummet och väntar på att vi ska sätta igång och lägga golv. Men fan det där rackarns jobbet som ger klirr i kassan kommer emellan... men vi har egentligen inte sååå bråttom bara lite :) Vi har fått flytta på tidsschemat lite och planerar att lägga golv och spika list till helgen. I början på nästa vecka hoppas vi att tapetserar Matte kan komma och tapetsera åt oss.

Det har börjat hända lite i badrummet, men väldigt lite. Daniels brorsa ska hjälpa oss, han har varit här och mätt väggar och lämnat lite saker. Han passade även på att testa kofoten, så det ligger lite rivningsbråte där nu... skönt att det händer lite iaf.  På torsdag åker jag, Danne och mor till S-vall för att inhandla dels en massa grejjer till bebben men även till bla badrummet. Ska se om vi kan hitta något snyggt kakel.....

Var till barnmorskan idag, bebben växer och mår bra, ska vara en tjej enligt ultraljud men vet itne riktigt om jag vågar ltie på det. Fast jag har iof redan köpt en klänning, kunde inte låt bli... den är hur söt som helst...  Om det blir en pojk så får jag ge bort den till någon :)

Nä nu är det till sängs jag ska.... sovgott!

Before bedroom makeover

Vi renoverar sovrummet för fullt, tänkte visa en bild på hur det såg ut innan och lite bilder på vad som hänt hittills så ni får se förvandlingen.

Så här såg rummet ut innan



Som ni ser så är det vitbetsad panel bakom elementen och i taket. Det är inte särskilt bra gjort, alldeles flammigt, ser ut som det har missats någon bräda här och där när dom betsade panelen.

Vi är nu i full färd med att måla panelen täckande vit



Vilket jädra pillergöra att försöka få färg på panelen bakom elementet. Med tanke på mitt tålamod är det inte ofta ni kommer se mig sitta och pilla med sånt här :)   Tjock är jag också... maggen växer så det knakar. Mamma sörplar kaffe och kollar så att allt går rätt till :)

Pissväder men vad gör väl det...

när vännerna kommer på besök... hihi man kan tro att min blogg bara handlar om vilka besök jag får... men jag lovar den ska handla om annat också...

I alla fall, igår lördag, så kom Maria & Jacob på besök tillsammans med Madde, Lars och mosters söta tjej, Amelia.

Vi fikade lite och surrade en massa skit sen kollade vi på när Lars och Daniel röjde sly från Granhäcken.... hoppas nu att granarna vill börja växa och må bättre. En del är helt vissna så vi måste nog tyvärr ta ner dem... synd får det kommer bli hål i granhäcken. Det är ju inte direkt så att man planterar en gran och att den på ett år vuxit ikapp dom andra... :/

Isa fick nytt besök... fick tyvärr ingen bild på det, en granne kom med sin 11månaders blandrashund och frågade om han fick busa med Isa. Gissa vem som blev glad! :)

Madde och Lars stannade på middag och bastning. Danne och Lars var väl värda en bastning med öl efter att de varit ute och röjt sly i det äckliga vädret. Och när det ändå var tänt i kaminen så passade jag och Madde på att basta lite och göra en välbehövlig inpackning i håret.

Synd nog så togs det inga bilder under dagen.... men det har tagits andra bilder så det kommer bilder :)


På kvällen kom fler på besök

När kvällen närmade sig kom Claes, Sandra och Mira på besök, vi bjöd på Tacos och såklart rabarberpaj. Det var ju ett vinnande koncept :)

Kolla in den söta familjen


Isa fick också besök

Isa fick också besök, hennes lekkamrat Beda kom också och hälsade på. Gissa om Isa blev glad!?

Bilden talar för sig själv :)


Besök x 2

Nu är det dags för uppdatering....

I onsdags fick jag massor av besök. På dan kom Mamma, Anki, Lena, Tina och Elliot. Så myyysigt att få träffa alla.


Elliot myste hos Lena

Nästan hela pajen gick åt, det måste vara ett bra betyg :)

Besök


Snart kommer Mamma, Anki och Lena och förgyller tillvaron, behövs verkligen i dag när det regnar och är grått och trist.

Jag har bakat en rabarberpaj av mina alldeles egna rabarber :)



Har ingen aning om hur den smakar men det kommer väl märkas, jag menar är allt kvar när främmandet har åkt så var den nog inte så god :)

Tina och Elliot kommer också en sväng... ska bli så mysigt att få snusa på Elliot och naturligtvis att få umgås med Tina.

Fick precis reda på att Cissi min vän trillat av hästen... ojnevojne... hoppas bara inte det är en rejäl skada utan en lite lättare variant. *håller tummarna för dig Cissi*

Mitt första inlägg :)

Ja då har jag trillat dit :)

Men jag känner att det händer så mycket roligt i mitt liv som jag vill dela med mig av.

Nu har jag och min underbara sambo snart bott i vårt nya hus i 2 veckor och vi stormtrivs. Känns fortfarande lite overkligt, huset är vårt och tomten är vår :)

Jag ska väl lägga ut lite bilder på huset och på allt som kommer att hända i renoveringsväg....

Ikväll har jag klippt det alldeles för långa gräset, det gick bra men hade kunnat gå mycket bättre om vi haft en gräsklippare som inte är från 1800-talet. Tog sisådär 2 timmar att klippa HALVA gräsmättan. Sen kom några grannar över och hälsade oss välkommen och det uppskattade jag verkligen, de är i vår ålder och verkar vara ett gäng som umgås, förhoppningsvis får vi vara med i deras "sekt", som de kallade deras gäng.   :)

Nä nu hoppas jag att min kära sambo har fått lite fart på pannan så det finns varmvatten, behöver ta en dusch och tvätta bort bensinångorna fsom jag fått från gräsklipparen :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0