Inbrott

Fy fan nu känner jag två stycken som har haft inbrott i sina läghenter.. eller ett var ett försök till inbrott men de lyckades inte.
Så jäkla läskigt. De sjuka är att det är i flervåningshus och de bor inte på nedersta våningen. Någon jäkel står alltså i trapphuset och bryter sig in. Finns ju ganska stor risk att bli påkommen. Fattar ingenting...
Känner så med dom som drabbats. Hur ska det kännas efteråt i sin lägenhet? Man vill ju vara trygg i sitt eget hem och jag skulle nog känna mig allt annat än trygg.
Jag är glad att vi har Isa som vaktar oss.. ja för hon talar oftast om ifall det kommer någon, och det är så skönt. Men ibland skrämmer hon livet ur en, som när hon vaknade mitt i natten och började tokskälla, fan då stannade hjärtat. Men det var inget, vad vi kunde hitta. Så ibland ser/hör hon nog spöken. Men bättre att hon säger till.....

Nu till något helt annat.... lilla prinsessan får så mycket beröm för sina underbara skor. Tack Lena :)



Sitta sitta siiitaaa och fredagsmys

Nu är det sittläge för hela slanten...



Till veckan ska vi gå på babybokstund på biblioteket... ska bli skoj och se hur det går.  När det är bokstund på öppna förskolan så sitter barnen för det mesta helt still och är superkoncentrerade på boken och den som läser. Ganska otroligt hur barnen kan sitta så till och vara så med fast det är så små. 

Funderar på att ta mig en titt på bokrean nästa vecka och se om jag hittar några roliga böcker till Leah.

Äntligen fredag och nu sitter jag i soffan och myser med Leah på ena sidan och Isa på andra... fattas bara en person... min D. Han är i köket och fixar tacos :) och en Blody Mary... uscha buscha, den får han behålla för sig själv.

Fan mellanslagstangenten har segat till sig rejält, får hela tiden rätta orden jag skriver.. domskrivsnämligenihop... ja ni förstår vad jag menar. Skit irriterande!!

Nu fick jag en AquaTini...mums!

Trevlig fredag på er

Grattis Leah!!

Idag för 6 månader sedan kom hon till världen vår lilla dotter som berikade våra liv med lycka, kärlek och stolthet.

Här sitter vi förväntansfulla och kanske lite nervösa :)



6 dagar senare förvandlas våra liv, det är den bästa dagen i våra liv.
06:58 föds Leah till världen.



Idag blir hon 6 månader och jag säger det igen.... Vart har tiden tagit vägen??



Idag har vi varit ute och myst i det fina/härliga/sköna/underbara vädret. Fick nästan lite vårkänslor....

Grillen tändes, korven grillades, solbrillorna åkte på, snön skottades från tak och bil, kaffe koppen och stolarna åkte fram...
Är det någon som tittat på solsidan på fredgara? I så fall så ser ni vem min kära D är inspirerad av ;)
Grillkorv, falukorv och kyckling... mammamia!

 

Hoppas ni haft en lika bra Alla Hjärtans Dag som jag ?!?!

Kram kram


Bronsklocka

I onsdags värderade jag en klocka som jag ärvt. Tänkte även lämna den för auktion om det visade sig att det fanns något värde i den.
Den är jättefin men stilen är inte riktigt min smak. 
Jag gick till Gamla Teatern där Uppsala Auktionskammare höll till för dagen, gick dit utan förhoppningar, visste inte alls vad denna klocka kunde vara värd.
Jag tänkte även lämna den för auktion ifall det visade sig vara värt det.

Leah min prinsessa följde med och var suuuupersnäll, jag är så stolt över henne. Hon charmade nog en och annan i kön ;)
Det var värdering/inlämning mellan kl 15-17, klockan 16 var jag där... men det var fler med mig som var där, det var kööö. Trodde inte det skulle ta så lång tid men kl 18:00 var det vår tur. Som tur var skulle dom ta emot alla som hade kommmit dit. Pju...hade ju dött om jag hade behövt släpa hem klockan utan att få den värderad. Den väger blyyyyyy.
Mamsen följde med och hjälpte till att bära :)

Det visade sig att det finns lite värde i den.
Gjord i brons, kommer från Frankrike och är tillverkad ungefär år1880.  COOLT!

Värderaren var försiktig med värdet på den då den inte är attraktiv i Sverige men däremot utomlands. Vi fick ett försiktigt värde på den men de ville att några experter skulle titta på den innan det definitiva värdet sätts.
Jag valde i alla fall att lämna den för auktion... så vi får se hur det går :)



Känns lite sådär att sälja den. Denna klocka har hängt med under hela min uppväxt. Den har stått på samma ställe i farmor och farfars vardsagsrum och den drar ju ögonen till sig om man säger så.
Men jag har ingen given plats för den här hemma. Och som sagt den väger säkert 50kg.. inget man flyttar hit och dit.
Hoppas att den kommer till någon som ser värdet i den och till en plats som den är värdig. :)

Hallen uppe

Tänkte visa er lite bilder före renoveringen på övervåninen.... vi har så sakteliga börjat renovera nu. D fixar timmerväggen som ska bli en fondvägg. Den kommer att målas vit... vi är lite inne på att måla den högblank, för att få in ett modernt snitt på det hela.

All träpanel som skall vara kvar har kvistlackats och jag har precis börjat måla första lagret färg i på takpanelen.

Själva trapphuset ska också målas, vitt :)

Troligen blir det så att vi ska måla golvet vitt också...

Hehe nu kanske ni tänker.. det blir väldigt mycket vitt, och ja det blir mycket vitt, dels för att vi gillar att ha det ljust och enhetligt, det får inte bli för mycket variationer, då blir det ingen harmoni. Sen är det också för att det är kostnadseffektivt :)

Klart att jag ska ha lite färg, men det blir sen när jag får sätta upp gardiner, lägga på en matta, sätta upp tavlor osv...

Här är lite före pictures....


Trappen med all den härliga träpanelen... snacka om fritidshuskänsla.
Men jag tror det blir bra när det blir vitt.


Fondväggen. Vi trodde i vår vildaste fantasi att togvi bort panelen så skulle det finnas en fin timmervägg bakom. Det var timmervägg men den var inte fin :( Det var hål och skarvar här och där. D håller som sagt på att fixa den. Han har en bild klar i huvudet över hur den ska bli som klar och kämpar för att få till det. Jag beundrar honom, jag skulle inte orka ge mig på den. Här ser ni också det fina trägolvet, med breda plank som tyvärr har målats blått av tidigare ägare. Jag har hört mig för lite hos målarexpertis och de tror inte att det går att slipa bort den blå färgen, blått pigment tränger ner djupt i trä :(
Så golvet blir vitt :)
Ni ser också att jag har börjat måla två plank i taket vitt, har hunnit med några fler plank och det blir STOR skillnad. Trappen upp till vinden skall också målas vit :)

Är det någon som är sugen på att komma och måla så är ni mer än välkomna :)

Dax att måla

Nu sover prinsessan och jag ska ta på mig målerikläderna och passa på att kvistlacka det sista i taket sen kan vi börja måla träpanelen vit... längtar, tror att det kommer att bli en enorm skillnad när vi får bort allt trä.

Sen ska det sys en mössa till en liten cool kille vid namn Vilgot, hans mor har beställt en mössa med gröna döskallar på :)

Har ev en beställning på en till mössa.... beställaren ville ha mössa med röda döskallar på men tyget är slut, slut hos återförsäljaren också :( De ska inte ta hem mer heller :(:(  
Med facit i hand skulle jag ha köpt mycket mer........

Sen ska det dammsugas, tvättas, lagas mat... ja hela dagen kommer att svischa förbi :)


Härliga söndag :)

Idag sken solen och jag kände riktigt hur glad jag blev när jag såg det.... tänk vad lite sol kan göra :)

Mitt på dagen åkte vi in till vinterparken i badhusparken och grillade korv, miljö tränade Isa och tiitade på en massa folk. Vi träffade Madde, Lars, Amelia, Jösse och morsan... ja nästan hela tjocka släkten var där... Jessica och Crippe saknades. Gissar att dom haft en underbar dag ute med skotrarna.

När vi kom hem testade vi Isas nya sele. Tanken är att hon skall få dra lite så hon får jobba bort en massa energi. Nu testade vi med pulka och det gick sådär men för att vara första gången så var det ändå helt klart godkänt.
Nästa gång testar vi nog med skidor så vi kan ge henne lite hjälp på traven. Nu ligger hon utlsagen efter alla nya intryck :)


Husses huva sitter rejält på trekvarten... fråga mig inte varför :)



Hon gjorde det helt klart bra som drog mig... här har vi ett litet funderar stopp, vad ska jag göra nu?

Nä nu väntar chokladpudding sen ska vi basta och hoppa i säng. Längtar tills jag ligger i sängen, läser en bok av Håkan Nesser, Kära Agnes. Den är faktiskt riktigt bra... inte så tjock så det passar mig perfekt. Jag som inte brukar läsa alls, somnar typ efter två meningar. Men vi går och lägger oss lite tidigare om kvällarna nu och då orkar jag hålla ögonen öppna i alla fall 5-10min så jag hinner läsa någon sida varje kväll :)

Dagens tankvärda ord....



Nu var det ett tag sen jag skrev.... men ska bättra mig... ska ta lite foton sen kommer det ett inlägg :)
Dagarna bara rusar iväg... det ena avlöser det andra. Försöker sy men tiden räcker inte riktigt till. Har fått till några mössor som jag tänkte visa er. Den som väntar på något gott ;)

Min lilla prinsessa är lite gnällig idag... hon håller på att få sin andra tand :)

Skriver snart mer!



RSS 2.0