Morgonpromenad

Nu är vi precis inkommen från en härlig morgonpromenad i skogen.

Leah sov så skönt i babybjörnen, måste erkänna att jag fick ont i ryggen så Daniel fick ta över efter ett tag. Annars tycker jag verkligen att den är skön att ha på sig och det går bra att bära bäbisen i den. Men min rygg är ju som den är.......

Snöflingorna började falla också :)



Isa gillade promenaden skarpt... sprang i 120 knyck runt runt... syns knappt på bilden :)


Mina alster

Tänkte visa er vilka mössor jag lyckats sy hittills :) 


De flesta till Leah :)

Jag har även beställt lite tyger.... så nu ska det sys ännu mera :)

    
Mångfärgat på brun botten


Röda döskallar på off white botten,
har även beställt gröna döskallar på off white botten.


Svart botten med orangefärgade ränder


Blåa ränder på vit botten


Blommigt på vitbotten. blommorna är i rosa, blått och brunt

Kommer kanske blir ännu en beställning av tyger idag :)


Träning

Igår var jag och Isa på allmänlydnadskurs igen. Hon var mer i luften än på backen till en början så jag tänkte att det här kommer gå åt h-vete. Men efter en stund lugnade hon ner sig lite och det gick faktiskt skitbra.. är så nöjd. Tror helt klart att det finns talang för att tävla i lydnad om vi skulle vilja det... men det skulle innebära mycket träning och frågan är om den tiden finns?!?! Jag e lite sugen på att pröva ta oss ett steg längre men jag suger på den karamellen ett tag :)

Min lilla prinsessa håller också på att träna, både på talet och på sina kroppsliga färdigheter





Idag är det min tur att träna... om ett tag åker vi iväg på mamma/barn träning... sist fick jag grym träningsvärk så jag gissar att det blir samma visa den här gången. Skönt!!!  :)

Överraskning

Igår när vi satt vid matbordet och åt middag kom det en bil körandes nerför vår väg. Vi tittade på varandra och frågade: - Vem kommer nu? Men ingen av oss visste. Bilen parkerade, in kom en kvinna och övrlämnade detta till oss. :)



Det är en gåva från Marieby hembygdsförening till Leah. Så gulligt och oväntat!

Anledningen till Brunkullan på kortet är nog för att det sägs finnas brunkullor här i Marieby, nästa år måste jag utforska om det stämmer. Har aldrig sett en i verkligheten.

Tack Marieby hembygdsförening för gåvan!

Lördag

Vilken härlig höstdag!!

Idag bar det av in till stan igen.... vår lilla prinsessa har haft magknip flera dagar.. över en vecka så nu var det dags att skaffa magdroppar så hon ska slippa ha sådan magknip. Jag och mamsen åkte in och shoppade och fikade.

Kvällens middag kan rekommenderas.

"Fannys örtkyckling allt-i-ett" från tasteline 



Nu är kaminen i bastun tänd så om en stund blir det bastning och tvagning :) Ska bli så skönt att basta och sen gå och lägga sig och sussa. Gissar att jag är riktigt trött och sådär mosig som man kan bli efter bastning så jag kommer säkert somna innan jag lagt huvudet på kudden.

Lill prinsessan har varit ledsen och haft ont i magen även ikväll men inte lika mycket och länge så kanske att det är helt borta i morgon. Hon fick magdroppar efter vi kom hem från stan idag så jag tror inte att de hade hunnit ge någon effekt....


Fredag

Igår var en trött dag. Gjorde inget speciellt hemma, åkte in till stan en sväng och fikade med moster Madde.

Det som kanske är mest värt att skriva om är att jag och Leah prövade att duscha tillsammans och det gick jättebra. Efteråt blev Leah supertrött och man kan tro att hon kollat på Al Bundy med tanke på hur hon har handen :)


Torsdag

I torsdags var jag och prinsessan och hälsade på hos Linn & Markus. Vi spanade in hur fint det har fått till i vardagsrum/kök och blev bjuden på mat. Gott gott :)

Leah pasade även på att mysa lite i fröken Linns knä



Vi såg även 7 rådjur som gick alldeles utanför husknuten. När jag såg det kom jag genast att tänka på min farmor. För det mesta när jag var hos henne så ägnade vi tid åt att titta ut genom köksfönstret och spana in rådjuren. Min farmor var djurvän ut i fingerspetsarna. På vintern la hon alltid ut mat åt rådjuren och som mest hade hon 11st som kom varje dag och åt mat utanför hennes köksfönster. Hon la även ut mat i en lada som hon hade gammalt hö i och det visade sig att de hittade dit och sov där om nätterna.

Det som jag minns mest vad gäller farmor och rådjur är när farmor tog hand om ett rådjurskidd som hade blivit övergivet av sin mamma.
Hittade lite foton på det och fotade av dem med digitalkamerna därav kvaliteen men tänkte jag skulle visa några bider :)

    
Farmor och kiddet         Kiddet vilar på sin bädd och i soffan



 
Det växer och känner sig mer och mer hemmastadd....

Precis som en hund måste man kolla i kylskåpet, kan finnas något gott där :)




Tyvärr blev rådjuret dövt och en dag när hon var ute och sprang på gården försvann hon... farmor tror att hon blev tagen av antingen något annat djur eller av jägare.

Farmor gick bort för nästan ett år sedan (3/11) men hon har lämnat många roliga och fina minnen kvar....

Rhodesian Ridgeback = Mannens stolthet - Kvinnans beskyddare - Barnets kelgris

Rhodesian Ridgeback = Mannens stolthet - Kvinnans beskyddare - Barnets kelgris

Dessa ord stämmer verkligen in på vår hund. De är hämtade från Isas kennel.

Igår had Isa fullt upp med miljöträning. På dagen var det syjunta här och Tina hade med sig Elliot, 9 månader, han åkte omkring på köksgolvet som en furie i en gåstol. Det var verkligen bra träning för Isa, det var så härligt att se att hon verkligen har stort tålamod med barn. Så fort han körde på hennes tassar så flyttade hon bara på sig. Hon ville gärna pussa på Elliot hela tiden, försökte ge honom en slick i ansiktet titt som tätt och lyckades väl ganska bra också :)

På kvällen var det dags för allmänlydnadskurs för mig och Isa. Jag var lite nervös för hur hon skull betee sig bland andra hundar. Måste erkänna att det har blivit lite lite miljöträning med henne sen Leah kom. Men jag är så nöjd med hur det gick igår. Hon var jätteduktig, ville så klart busa med de andra hundarna men när man är på kurs får man inte hälsa på andra hundar överhuvudtaget. Tack vare kötbullarna fick jag till 95% hennes uppmärksamhet när jag ville :) Några gånger hade hon nosen i backen och sket i mig totalt. Vi tränad kontaktövningar, följmig övningar och ledarskaps övningar. Dessa övningar har jag gjort med henne när hon var typ 12-15veckor så hon kan dom. Men det var nyttigt med repetition och som sagt att få vara bland andra hundar och få ett störningsmoment när man skall göra övningarna är suprbra träning.
Nästa gång kanske husse och Leha följer med så det kanske kan bli någon bild som jag kan lägga upp :)

Det kändes lite lustigt att inte ha med sig Leah, många gånger gick mina tankar till henne och pappa. Det är nyttigt att de får egentid med varandra men som sagt jag är så van att ha henne vid min sida så det kändes lite tomt. Det hade gått bra iaf.



En trött Isa efter en lång dag med miljöträning :)
( åh vad glad jag är att jag hittade denna mysiga, stora och lurviga kudde till henne. She loves it! )


Grattis Leah!!

Idag fyller min prinsessa 2 månader!

Fasiken vad tiden går fort, och vad hon växer :)
Känns som om det var nyss vi kom hem från BB fast samtidigt känns det som om Leah funnits hur länge som helst... Konstig känsla!

Leah några timmar gammal
 

Leah 1 månad


Nu är hon stora tjejen!




Syjunta

Åh vad Leah gillade massagen. Eller kanske var det att träffa alla andra bebisar?

Hon såg ut att njuta av massagen, igår var det massage av ben och fötter och nästa gång blir det magen...
Leha sov som en stock efteråt :) Gissar att det var en kombination av massagen och alla nya intryck som bidrog till tröttheten. Det var så roligt att se bebisarna tillsammans, hur de fokuserade på varandra och jollrade. Undra vad dom sa tillvarandra? :)

Nästa gång ska jag ta ett foto så ni får se :)

Idag har det varit syjunta hemma hos mig. Tina och mamsen har varit här och vi har sytt mössor. Dom blev superfina

   

Nu ska jag förbereda mig och Isa inför kvällens kurs i Allmänlydnad. Köttbullar ska skivas i mindre bitar så hon får gott godis när hon är duktig. Hoppas bara att hon är duktig, hon kommer att få det lite jobbigt att koncentrera sig tror jag... kommer att vara många hundar där som hon hellre vill busa med än ignorera :)

Uppdatering om kvällens övning kommer.....

Soliga och höstiga hälsningar på er!

Babymassage

Vilken härlig dag!!

Tänk vad lite sol kan göra mycket för sinnet, idag är jag på strålande humör. Har plockat lite hemma, sånt där tråkgit som bara måste göras. Sen kom mamsen hit en sväng och hade med sig äppelkaka och vaniljsås. Mums!

Nu har prinsessan sovit ett bra tag ute i vagnen... vi ska iväg på babymassage så jag måste väcka damen :/
Ska bli riktigt spännande och se om hon gillar det. De senaste dagarna har hon varit gnissig på eftermiddagarna och haft magknip men i natt sprakade det på som sjutton i byxan så hon har förmodligen haft en massa gaser i magen *stackarn* Förresten så lät hon mig sova nästan hela natten (förutom att jag gav henne nappen 1ggr) hon vaknade 06,40 och ville ha mat och det tycker jag är hur bra som helst. :)

Åter till babymassagen, antingen blir hon gnissig eller så gillar hon det... spänningen är olidlig :)


Soliga och höstiga hälsningar på er!



Skrik

Igår kväll fick vi känna på hur det känns att ha en unge som skriker... Vår lilla prinsessa brukar oftast bara vara glad och nöjd. Men igår kväll var hon gnissig och stundtals skrikig. Tror det var både magknip och övertrötthet som fick henne att vara onöjd med tillvaron. Vi var hos mormor och åt god söndagspizza. På väg hem somnade hon som en stock i bilen och då tänkte man äntligen, nu sover hon och är nöjd.
Men icke, när vi kom hem vaknade hon igen och då var det skrik på allvar.... Inget fick henne att sluta förrän jag bestämde mig för att nu går vi och lägger oss i sängen. Jag tog henne tätt intill mig under täcket i sängen och ammade... sen var hennes trista humör som bortblåst och hon har sovit som en prinsessa hela natten. Nu undrar ni säkert, varför ammade du inte tidigare? Jo jag gjorde det, men hon var inte nöjd i alla fall....  Jag tror hud mot hud och ammning var melodin.

Idag snöar det, känns faktiskt lite mysigt, jag som inte tycker om vinter och snö. :) 

Nu åker symaskinen upp på bordet, ska se om jag kan lära mig broderifunktionen på den. Sen ska jag sy en mössa eller två. Väntar också med spänning på att en tidning ska anlända i min brevlåda. Det är inte vilken tidning som helst, det är en sytidning med ett förhoppningsvis roligt mönster på en barnmössa, ni vet sånna där hjälmmössor som barn har....

Jo det har jag nog glömt skriva, vår dog och jag har kommit med på en allmänlydnadskurs. Ska bli skoj att träna med henne, man ser på henne när vi tränar hemma att det riktigt lyser om ögonen på henne. Vem vet det kanske blir en riktigt duktig lydnadshund av henne... fast det hänger nog mest på mig, hur mycket jag tränar med henne. Önskar dygnet hade dubbelt så många timmar så man hann med allt man vill göra på dagarna.


Proud

I did it!!!

Nu har jag satt alla vårlökar. Men om inte min darling hade kommit och dragit i mig hade jag nog fortfarande suttit med kaffekoppen och stirrat ut genom fönstret. Tur att det finns någon som drar i en ibland för det känns ju genast  mycket bättre, nu när jag gjort något.

Ska bli roligt att se hur det blir till våren :)

Solen skiner....

Och jag är trött, less och oinspirerad... KUL!! NOT!!

Det är världens finaste dag, blå himmel och solen skiner och ändå känner jag mig trött och less och vill inte göra något. Jag har massor jag borde göra och jag vet ju att jag brukar känna mig så nöjd när jag gjort något nyttigt men jag vill inte.... varför?

- Kanske jag inte är helt återställd efter förkylningen, är fortfarande däppt i näsan stundvis, hostar. Ja jo så kan det helt klart vara..

- Fick sova bra inatt, prinsessan somnade vid 10 och vaknade 4. Då var hon riktigt hungrig sen somande hon om så snällt och vaknade kl 8. Så det beror nog inte på dålig sömn...

- Kanske har för mycket att göra så jag inte vet i vilken ända jag ska börja i? Ja jo vi har ju inte brist på saker att göra direkt.....

- Kanske känner att det är ingen idé att börja med något för jag hinner inte slutföra det, prinsessan är antigen vaken eller vaknar och pockar på uppmärksamhet. Ja jo så kan det ju kännas ibland.

- Kanske bara är en dag då jag inte har någon lust helt enkelt. Ja jo så är det nog också...

Tar mig en kopp kaffe och sätter mig och kollar på vädret en stund så kanske jag känner att det är dags att gå ut och göra något *HOPPAS* Har nämligen en del vårlökar som skulle behöva planteras... så det blir roligt till våren när blommorna slår ut och det blir lite färg i trädgården.

*HOPPAS HOPPAS*

Bada

Nu förstår jag vad alla småbarnsföräldrar menar när det säge: -Vänta bara tills ungen skiter så hon/han får skit långt upp på ryggen.....
Man har ju inte riktigt föstått innebörden.....men nu gör jag det!!
Jeesuuus, vad skit det var.... det hela slutade med ett bad. :)



Leah sprattlade på med benen och verkade njuta :)

Nu är hon redo för en myskväll med mamma o pappa. De ska äta 3-rätters och fira 2-år tillsammans. Vilket dom glömde göra tidigare i veckan....inte lätt att vara småbarnsförälder och glömsk :)



Myspys på er!!


Hihi

Gissa vem som kommer att få grym träningsvärk?!?!  Men det var skönt och skoj.

Nu är jag medlem och nu ska det tränas :) Fast jag måste sätta upp rimliga mål annars blir det pannkaka, men kanske att jag en kväll i veckan kan ta mig iväg själv och träna på något pass. Sen kan jag ta med Leah en eller två gånger i veckan på dagtid...

Leah som normalt brukar sova vid 11-12 tiden var klarvaken och tittade på när mamma svettades. Direkt när vi gick ut ur träningslokalen så slocknade hon.. man skulle ju nästan kunna tro att det var hon som hade tränat :) Men hon kanske blev trött av att se mamma studsa omkring på en bräda och sitta på maskiner och stryketräna.
Ja jo det var ju så att hon fick jollra på i bilbarnstolen medan jag fick träna. Det var cirkelträning med kondition och styrka blandat, väldans bra för mig :)

Vet ni vad Nu ska jag sussa tillsammans med Leah.

God eftermiddag på er!!

Mamma/Barn träning

Idag ska vi på mamma/barn träning på fristilen. Har inte satt min fot på ett gym på kanske 1,5år. Vet inte riktigt hur träningen går till. Använder man barnet som viktredskap eller ligger dom bredvid undertiden jag tränar? Ska i alla fall bli skönt att röra lite på sig och välbehövligt. Ska min rygg orka med prinsessan behöver den stärkas....

Prinsessan har satt på sig träningsoutfiten och kolla in strumporna, är dom inte söta? Hittade dom på H&M igår, hade kunnat shoppa väldigt mycket mer, de hade sååå mycket fint.


Yesterday

Det var riktigt trevligt att träffa mammorna och bebisarna från föräldragruppen. Kul att se hur barnen utvecklas... snart sitter vi på öppna förskolan och barnen kryper omkring leker för fullt. Det gäller verkligen att leva i nuet.  
Fick mig en kopp kaffe också :)

Kollade även på tapet igår, men den vi ville ha var slut :( men dom skulle få in mer, tur för oss!! Nu undrar ni säkert vart den ska sitta. Vi hade tänkt ta oss an vardagsrummet, riva ner den gamla fula strukturtapeten och smacka upp nya fräscha. Blir nog en fondvägg och i övrigt ljust.

Åkte även hem till mamsen en sväng och min vovve hittade en plats hon absolut ville ligga på... såg dock ut att vara lite trångt men vill man så kan man :)

  

Vovven fick även en ny bädd i köket igår. Alltså dom som gjort bädden måste ha tänkt på mig och vad jag vill ha. Jag har tänkt mig en ljus bädd som kan ligga under bänken i köket. Och vad hittar min mamma, jo exakt det. Kan säga att Isa verkade nöjd, hon la sig där direkt och somnade som en stock. Fick tjata på henne när vi skulle gå och lägga oss, hon har en egen bädd i sovrummet också och där vill jag ha henne på nätterna. Mörkrädd som jag är...


Ny Outfit

Min prinsessa har fått en ny outfit av momma, hon är super söööt :)

- en stickad benvit kofta med huva (momma har stickat den)
- ett par jeans som är lite slitna fram
- mössan har ju då faktiskt vi sytt tillsammans, jag började att sy men då vi hade ett galet mönster så blev mössan konstig. När jag ammade prinsessan tog momma (mamsen) över och sydde om mössan. Mössan är egentligen bara en provmössa. Ikväll ska det sys fler mössor och förhoppningsvis har vi fått till ett mönster som är bättre :)

Nu ska vi bege oss in på stan och träffa mammor och bebisar från föräldragruppen. Vi ska träffas på Törners, dit alla föräldralediga verkar gå :) Förhoppningsvis hinner vi mammor få oss en kopp kaffe och något gott :)


Snööööööö

Herre jäklar nu snöar det, och det är inte lite heller. Jag är ingen vintermänniska, bor på helt fel ställe. Vill ha sol och värme. Nu är det bara att inse att det är mååånga månader tills det blir lite varmt igen. Egentligen är ju inte somrarna så bra heller... jag är nog mer gjord för att bo i södra europa. Det är så skönt när man kan lita på vädret... man vet när man vaknar att det är klarblå himmel och sol.  Ja ja nog om det, jag har ju ändå valt att bo här, men kanske om jag blir rik att jag skaffar mig en lgh i något land där det är varmt och skönt :)

Isa fick se snön för "första" gången, hon såg den när hon var typ 9-10 veckor och jag tror inte hon minns det :)

Isa ser väldigt skeptisk ut, kallt om tassarna är det också....

Men när hon fått nosa runt lite blev det en jäkla fart på henne, hon sprang runt i 320 knyck och sladdade i svängarna :)

Idag har jag sytt ett första försök till en praktisk kräklapp... den är inte så snygg men tror den är desto mer praktisk :)



Jag möblerade om i vardagsrummet också, fasen det är inte ett lättmöblerat rum.
Nu ser det i alla fall ut så här... vi får se hur länge :)

 


Förkyld och magknip

Igår sattes det upp nya gardiner i köket, tänk vilken skillnad det blir med lite gardiner, känns genast mycket varmare...

Jag fållade upp gardinerna själv och fick genast mersmak av att sy. Idag ska jag försöka sy frottéhaklappar till min kräkunge (positivt menat). Lilla prinsessan spyr titt som tätt. Vi får byta kläder ofta om jag säger så :) 

Lägger upp en bild sen så ni får se hur det blev.....  

Jo, det var ju det jag skulle skriva om.. stackars jag har varit förkyld sen i lördags, är däppt i näsan, och inte nog med det så har Leah haft magknip både i helgen och igår. Snacka om att man rannsakar sig själv, vad har jag ätit? är det jag som fått hennes mage olag? Men nu har hon gjort #2 och allt verkar ok.
Det var meningen vi skulle på dop i helgen men magknipen satte käppar i hjulet :( och sen blev jag förkyld så i efterhand var det nog tur i oturen att vi inte åkte, tänk om jag har svinflunsan :) Det har jag säkert men jag är inte så orolig, det verkar som de flesta får vanliga influensasymptom och inget mer. Jag är kluven när det gäller vaccinering, tror att SE har köpt en jäkla massa vaccin i onödan. Var det någon som såg Agenda i helgen? Där pratades det som om det här med flunsan och vaccinet är en komersiell historia och jag är nog benägen att tro på det. Om inte det visar sig att våg #2 blir sju resor värre än #1.

Nä nu vaknar min prinsessa och det är dags för matning och kräkning :)


Vi är med i tidningen idag :)

http://op.se/slaktvanner/nyfodda/1.1391193


Höstfix...

Igår var det höstfix som stod på schemat. Daniel satte upp lite utebelysning så jag ska slippa vara så mörkrädd :) Blev riktigt bra, vi satte även i lampor med skymningssensor så slipper vi gå och tända på/av hela tiden. Skitsmart!!

Jag for in på stan och shoppade hörnlister och tätningslister..hmm blev inga kläder alls ;(

När jag kom hem tände vi grillen och grillade lite korv... mysigt men jäkligt kallt.



Skulle gärna ha velat bytt plats med Leah, hon såg ut att ha det hur mysigt som helst i vagnen och varmt framför allt.

Hittade också en ros som tagit lite fel på årstid...



Efter att ha varit ute hela dagen och sen myst i soffan under kvällen var det två stycken som däckade....


My love

Jag är så lycklig.....

När jag kom hem stod den här på bordet

Gissa om jag blev glad eller glad :) och överraskad, det är inte så ofta jag får blommor.

Ikväll blir det mys framför tv´n med mina darlingar, massor av godis och Idol på tv.

 


Little Siam

Igår träffade jag mina goa vänner; Eva, Linn och Lina. Vi var på Lilla Siam och åt, det var hur gott som helst. Avslutade med Kokosglass, pricket över iet verkligen. Lilla Leah var också med, hon var så snäll, jollrade lite men sov för det mesta.

Här kommer lite pics på mina goa och galna vänner

 

 

Två av fyra är gravid också, såååå kul, i vår ska det bli barnvagnsrace :)


Nu jäklar.....

ska det bloggas.... det var ju ett tag sen och det har hänt massor. JAG ÄR MAMMA! Helt underbart!

Här är mamma och lilla prinsessan


Renoveringen har det ju gått lite så och så med nu.

Vi är klara med rummen på övervåningen... badrummet nere har fått lida, det blev ju höst mitt upp i alltihopa och tokmörkt ute så vi håller på att sätta upp lite belysning ute. Det är verkligen kolsvart ute och jag måste erkänna att jag är lite mörkrädd.

Nu börjas det, i morse behövde vi skrapa rutorna och det var vitt av frost på backen. Jag är ingen vinterdiggare, det kommer att bli låånga månader framöver. Ska förska pyssla lite med både det ena och det andra.. men främst ska jag fortsätta mysa med prinsessan :)

Kram kram från Fugelsta

RSS 2.0